Składniki:
• 4 filety z łososia,
• 50 ml wywaru rybnego,
• 50 ml wytrawnego wina,
• 50 g musztardy,
• 150 g pomidorków winogronowych,
• 2 łyżki octu balsamicznego,
• 1 łyżka oliwy,
• panierka: 1 kromka chleba, 25 g tartego sera żółtego, 15 g tartego cheddara, listki z 4 gałązek tymianku, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50 g masła.

Wykonanie:
panierka: wszystkie składniki wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do naczynia wyłożonego folią spożywczą. Docisnąć dłonią, aby powstała warstwa o grubości 0,5 cm. Wstawić do lodówki, żeby masa stwardniała. Ryba: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200ºC. Do żaroodpornego naczynia wlać wino i wywar rybny. Ułożyć w naczyniu filety. Doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Pokroić panierkę na porcje i nakryć nimi kawałki ryby. Piec przez 10 minut albo do chwili aż mięso będzie miękkie. Wyjąć łososia z piekarnika i pozostawić na parę minut. Ułożyć pomidorki w naczyniu żaroodpornym, polać octem i oliwą, doprawić i piec razem z łososiem przez 8 minut.