Składniki:
• 2 wafle
• po 15 dag masła i dobrej margaryny
• 25 dag cukru pudru
• 3 jaja
• 4 paczki herbatników
• 10 dag orzechów
• 10 dag rodzynków
• 2-3 łyżki kakao
• 1/2 tabliczki posiekanej czekolady (według mnie można nie dodawać)

Jaja ubić z cukrem pudrem na parze (woda ma być gorąca , ale lepiej żeby się nie gotowała , wtedy masa powoli będzie się ogrzewać i nie skrystalizuje się na ściankach naczynia) , ostudzić. Masło z margaryną utrzeć , dodawać stopniowo masę jajeczną. Następnie dodawać zmielone herbatniki , kakao , rodzynki , zmielone lub posiekane orzechy , czekoladę i dobrze wymieszać. Masę równomiernie rozłożyć na waflu i przykryć drugim.

Polewa:
• 1/2 szkl. śmietany
• 1 szkl. cukru
• 4 łyżki kakao

Śmietanę zagotować z cukrem i od czasu do czasu mieszając gotować 15 minut. Lekko przestudzić (ok. 10 minut) , dodać kakao i jeszcze ciepłą polewą posmarować ciasto. Podawać schłodzone , od razu po wyjęciu z lodówki.