Składniki:
• 4 jajka
• 1 szkl. cukru
• 2 budynie bananowe (dałam waniliowe)
• 2 niepełne szkl. maki pszennej (330 g)
• 300 ml jogurtu naturalnego
• 200 ml oleju
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, dodac cukier, żóltka i dalej ubijać ok. 10 minut.
Mąkę wymieszać z budyniami i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę, jogurt i olej , aż do wyczerpania składników.Wyłożyć do formy , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temperaturze 180st.C.
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Lukier:
• ok. 1/2 szkl. cukru pudru
• kilka kropli aromatu śmietankowego
• trochę mleka (ok.2 łyżki)